Еразмус+

Овде се сите информации во врска со Еразмус+ програмата.

Општи информации за Еразмус+

Информации за универзитетот

Овде можете да најдете информации за универзитетот (ПИК број, итн.)

Канцеларијата за меѓународни односи и Еразмус+

Прочитајте повеќе за улогата на КМО во имплементацијата на Еразмус+ програмата.

Еразмус+ универзитетска повелба.

МСУ е носител на Повелба од 2019 година. Следете го линкот за да дознаете повеќе.

Листа на партнерски универзитети

Листа на универзитети со кои имаме склучено интеринституционални договори.

Еразмус+ тим

Запознајте го тимот кој ќе ве води низ Еразмус+ програмата.

Изјава за политиките поврзани со Еразмус+

Прочитајте како Еразмус+ се вклопува во нашата стратегија за интернационализација.

 
 

Еразмус+ за студенти

Овде се сите информации кои им се потребни на студентите за да учествуваат во програмата.
Мобилност за студенти

Сите информации за можностите за студенти во рамките на Еразмус+.

Општи информации

Што е Еразмус+ и кој може да аплицира.

Еразмус+ студентска повелба

Вашите права и обврски се објаснети во Еразмус+ студентската повелба.

Должности на МСУ

Обврски кои ние како универзитет ги имаме кога испраќаме студенти преку Еразмус+.

Преглед на предмети

Разгледајте ја листата на предмети кои се достапни.

Академски календар

Разгледајте го календарот за можете да ги планирате сите активности.

ЧПП

Погледнете ја листата на често поставувани прашања за да го пронајдете одговорот што ви треба.

 
 

Еразмус+ за дојдовни студенти

Овде можете да најдете информации корисни за студенти кои сакаат да дојдат на мобилност на МСУ.

Номинација на студенти

Онлајн апликација за номинирање.

Предмети на англиски

Предмети кои се предаваат на англиски за дојдовни студенти.

Предавања, испитни сесии и систем за оценување

Дознајте повеќе за образовниот систем - начинот на организирање на наставата и оценувањето.

Здружение на студенти и Систем на пријатели

Членовите на здружението на студенти можат да ви помогнат да најдете пријател-ментор кој ќе ви помага за време на престојот на МСУ.

Визи, сместување и оброци

Сите детали за да се подготвите за мобилноста.

Пред мобилноста

Како да се подготвите - кои се вашите права и обврски?

За време на мобилноста

Кои се вашите права и обврски за време на мобилноста?

После мобилноста

Кои се следните чекори по завршување на мобилноста?

 
 

Information about the International Slavic University G. R. Derzhavin

 • Legal Name in Macedonian: Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ Свети Николе - Битола
  Latin Legal Name: Megjunaroden Slavjanski Univerzitet "Gavrilo Romanovich Derzhavin" Sveti Nikole
  Address: Marshal Tito 77, 2220 Sveti Nikole, Republic of North Macedonia
  PIC: 937193922
  Erasmus Code: MK SKOPJE19
  OID: E10037780
  Erasmus Charter for Higher Education: download here.
  Erasmus coordinators: download here.