Конкурси

2 мај 2022

Конкурс за стипендии – 2022/2023

Меѓународниот Славјански Универзитет – Свети Николе распишува КОНКУРС за доделување на стипендии за додипломски и последипломски студии на Меѓународен Славјански Универзитет за учебната 2022/2023. МСУ е […]
15 април 2022

Конкурс за мобилност на студенти во рамки на програмата Еразмус+ 2022/2023

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ клучна акција KA131 на Европската комисија, Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународниот Славјански Универзитет распишува КОНКУРС Акција 1: Индивидуална мобилност за […]
11 април 2022

Доц. д-р Тамара Раденовиќ и проф. д-р Снежана Живковиќ во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Доц. д-р Тамара Раденовиќ и проф. д-р Снежана Живковиќ од Факултетот за безбедност при работа од Универзитетот во Ниш, Србија деновиве се во посета на МСУ […]
24 март 2022

Упис на последипломски студии – 2022/2023

Врз основа на член 149, член 134 став 2 и член 135 од Законот за високото образование на Р. Северна Македонија (Сл. весник 82/2018) и член […]
24 март 2022

Упис на додипломски студии – 2022/2023

Врз основа на член 149, член 134 став 2 и член 135 од Законот за високото образование на Р. Северна Македонија (Сл. весник 82/2018) и член […]
14 март 2022

Борис Зарков, Нонна Благова, и проф. Валентин Василев во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Борис Зарков, Нонна Благова, и проф. Валентин Василев од Висока школа за безбедност и економика – Пловдив, Бугарија, деновиве се во посета на МСУ во рамките […]
21 февруари 2022

Конкурс за средношколски есеи – 2022

Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“, Институтот за култура и уметност при МСУ „Г. Р. Державин“ и издавачката куќа Меѓународен центар за славјанска просвета – Свети […]
15 февруари 2022

Резултати и најава за Бесплатни обуки на теми по ваш избор

2022 е почеток на ново патување, симбол на нови идеи, подобри решенија, инспирација, успешна работа. Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Институтот за култура и уметност […]
27 јануари 2022

Шаховски турнир Славјански 2022

Меѓународниот Славјански Универзитет организира два турнири во шах Славјански 2022. Турнирите ќе се одржат од 19.03.2022 до 20.03.2022 година во Меѓународниот Славјански Универзитет во Битола. А […]
19 јануари 2022

Конкурс за трансфер и упис на студенти на прв циклус на студии на акредитираните студиски програми во учебната 2021/2022 година

Врз основа на Правилникот за формата и начинот и водењето (во материјална и електронска форма) и содржина на матичната книга на запишани студенти и главната книга […]
8 ноември 2021

Конкурс за мобилност на студенти во рамки на програмата Еразмус+

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ клучна акција KА103 на Европската комисија, Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ распишува КОНКУРС Акција 1: […]
3 ноември 2021

Наградени дела од конкурсот „Перото – инспирација за уметничката четка“

Институтот за култура и уметност при Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ кој го распиша ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“, на 31 октомври […]
17 октомври 2021

302 пристигнати дела на конкурсот „Перото – инспирација за уметничката четка“

Институтот за култура и уметност при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ Свети Николе, Република Северна Македонија распишa ликовен конкурс „Перото – Инспирација за уметничката четка“ […]
15 август 2021

Повик за учество на Еразмус+ младинска размена во Романија од 1 септември • Promoting Inclusion аnd Employment Trough Art

Почитувани студенти, Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет објавува повик за младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен “Promoting Inclusion And Employment Trough Art”. […]
12 август 2021

Повик за учество на Еразмус+ младинска размена во Романија од 22 август • Tolerance and Harmony Through Film and Photography

Почитувани студенти, Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет објавува повик за младинска размена во Романија за Еразмус+ проектот насловен “Tolerance and Harmony Through Film and […]