Новости

3 декември 2021

Под мотото „Заедно за инклузивно општество“ се одржаа активности по повод 3-ти декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост

По повод 3-ти декември, Меѓународниот ден на лицата со попреченост, Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ реализираше неколку активности во соработка со: […]
1 декември 2021

Бесплатни Киноверзум клуб картички за сите студенти на МСУ

По повод вториот роденден на единственото универзитетско кино, Киноверзум, Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ на своите студенти им доделува бесплатна Киноверзум клуб картичка. Право на […]
29 ноември 2021

Со околу 1400 учесници заврши настанот „Денови на психологија“

Успешно заврши и вториот ден од „Денови на психологија“. На настанот кој се одржуваше во два дена, беа пријавени околу 2500 учесници, а на вториот ден […]
28 ноември 2021

Над 800 учесници на првиот ден од Денови на психологијата на МСУ – 2021

Втора година по ред настанот „Денови на психологијата на МСУ“ се одржа целосно онлајн преку платформата Zoom и беше бесплатен за сите учесници. „Деновите на психологијата […]
25 ноември 2021

Избори за членови и претседател на Студентско собрание

22 ноември 2021

Тројца претставници од МСУ на Меѓународен симпозиум на тема „Социјалната средина и личноста“ во Тамбов

На ден 22.11.2021 (понеделник) нашиот партнерски универзитет Тамбовскиот државен универзитет „Г. Р. Державин“ од Русија организираше Меѓународен симпозиум на тема „Социјалната средина и личноста“ посветен на […]
19 ноември 2021

Поднесување кандидатура за факултетското студентско собрание

Почитувани студенти, Во тек се изборите за членови и претседател на факултетското студентско собрание на секој од факултетите во состав на МСУ „Г. Р. Державин.“ Ве […]
17 ноември 2021

На МСУ во Свети Николе промовирана книгата „Психологијата како наука и професија“ од проф. д-р Мирослав Пендароски

Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ и Институтот за култура и уметност при МСУ организираа промоција на […]
10 ноември 2021

Одборот за евалуација на високото образование во посета на МСУ во Свети Николе

Денес членови на Одборот за евалуација на високото образование, предводени од претседателката проф. д-р Марина Митревска го посетија Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети […]
8 ноември 2021

Конкурс за мобилност на студенти во рамки на програмата Еразмус+

Во рамки на програмата ЕРАЗМУС+ клучна акција KА103 на Европската комисија, Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународниот Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ распишува КОНКУРС Акција 1: […]
8 ноември 2021

Упатство за електронска пријава за испит за сесија во ноември 2021

Почитувани студенти, пријавувањето на испитите зa испитната сесија во ноември ќе се одвива целосно електронски преку системот Е-школарина. Пријавувањето на испитите започнува денес, 08.11.2021 и ќе […]
3 ноември 2021

Промоција на книгата „Управување и маркетинг на туристичкиот потенцијал во Овчеполската котлина“ од Никола Ристевски

Официјалната издавачка куќа на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“, Меѓународен Центар за Славјанска Просвета, на 3 ноември во библиотеката на МСУ ја промовираше книгата „Управување […]
3 ноември 2021

Лиса Хенеке од Универзитетот Лајбниц во Хановер, Германија, ќе студира на МСУ еден семестар во рамките на Еразмус+ програмата

Лиса Хенеке од Универзитетот Лајбниц во Хановер, Германија, деновиве е во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за студенти. Таа овој […]
3 ноември 2021

Наградени дела од конкурсот „Перото – инспирација за уметничката четка“

Институтот за култура и уметност при Меѓународниот Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ кој го распиша ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“, на 31 октомври […]
31 октомври 2021

Се одржа изложбата од ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“

Денес со почеток од 20:00 часот се одржа изложбата од ликовниот конкурс „Перото – инспирација за уметничката четка“ организирана од Институтот за култура и уметност при […]