Stefanija Pavlovska

9 февруари 2024

КОНКУРС за запишување на студенти на втор циклус на студии во академската 2023/2024 година

Врз основа на член 149 и член 135 од Законот за високото образование на Р.Северна Македонија (сл.весник 82/2018) и член 165 од Статутот на Меѓународен Славјански […]
5 февруари 2024

Повик за младинска размена – Get involved for a clean community!

Здружението на студенти при Меѓународен Славјански Универзитет Ве поканува на нова младинска размена во Романија. Во партнерство со Kreativ Research од Романија овозможуваме на 6 студенти да […]
15 јануари 2024

Конкурс за трансфер и упис на студенти на прв циклус на студии на акредитираните студиски програми во учебната 2023/2024 година

Врз основа на Правилникот за формата и начинот и водењето (во материјална и електронска форма) и содржина на матичната книга на запишани студенти и главната книга […]
21 декември 2023

Посета на Центарот за поддршка во учењето на учениците со попреченост во ООУ „Ѓорѓи Сугарев“ во Битола

Студентите од Факултетот за психологија при Меѓународен Славјански Универзитет во Битола реализираа посета на Центарот за поддршка во учењето на учениците со попреченост во ООУ „Ѓорѓи […]
13 декември 2023

Успешно одржан Осмиот меѓународен филозофски дијалог: „Исток -Запад“

На 6 и 7 декември 2023 година се одржа Осмиот меѓународен филозофски дијалог: „Исток-Запад“ во организација на МАНУ, Меѓународен Славјански Универзитет, Филозофскиот факултет при Универзитетот „Св. […]
4 декември 2023

Успешно заврши настанот Денови на психологија на МСУ – 2023

На 2 декември 2023 година во Mayberry Highway, дел од кампусот на Меѓународен Славјански Универзитет во Св. Николе беа одржани 3 предавања во рамки на вториот […]
22 ноември 2023

М-р Михаела Ѓорчева на Панел дискусија организирана од Амбасадата на Република Словенија

M-р Михаела Ѓорчева, член на Управен одбор на Меѓународен Славјански Универзитет, на 21 ноември 2023 година присуствуваше на Панел дискусија „Улогата и позицијата на жената во […]
15 ноември 2023

МСУ на Еразмус+ семинар во Охрид организиран од Националната агенција

Националната агенција за европски образовни програми и мобилност одржа тренинг/семинар за Еразмус+ на кој приствуваше Викторија Велкова вработена од Канцеларијата за меѓународни односи на Меѓународен Славјански […]
13 ноември 2023

Покана за учество во крводарителска акција на МСУ во Свети Николе

Ве покануваме да земете учество на претстојната акција за дарување крв што заеднички ја организираат Меѓународен Славјански Универзитет, Црвен крст и Институт за трансфузиона медицина. Овој […]
26 октомври 2023

Селим Серчан Сали и Мурат Бас од Универзитетот „Бинали Јилдирим“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Селим Серџан Сали и Мурат Баш од Универзитетот „Бинали Јилдирим“ од Ерзинџан, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата […]
18 октомври 2023

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Шефика Сумеје Чам и Зеќерија Чам од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
13 октомври 2023

Есенска академија за студенти на докторски студии од Великотрновскиот универзитет започна на Меѓународен Славјански Универзитет

На 12 октомври 2023 година Меѓународен Славјански Универзитет во Свети Николе беше домаќин на Есенската академија за студенти на докторски студии организирана од страна на Великотрновскиот […]
9 октомври 2023

Седат Ѓелиболу од Универзитетот „Муш Алпарслан“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Седат Ѓелиболу од Универзитетот Муш Алпарслан, Република Турција деновиве е во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]
9 октомври 2023

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот „Сулејман Демирел“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Елветин Акман и Чигдем Акман од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција деновиве сe во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот […]
4 јули 2023

Почина првиот ректор на МСУ проф. д-р Душан Николовски

Со длабока тага споделуваме дека првиот ректор на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Душан Николовски, почина на 4 јули 2023 година. Проф. д-р Душан Николовски е […]