Stefanija Pavlovska

4 јули 2023

Почина првиот ректор на МСУ проф. д-р Душан Николовски

Со длабока тага споделуваме дека првиот ректор на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Душан Николовски, почина на 4 јули 2023 година. Проф. д-р Душан Николовски е […]
24 јуни 2023

Дундар Челик од Универзитетот „Сулејман Демирел“, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Дундар Челик од Универзитетот Сулејман Демирел, Република Турција деновиве e во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на мобилност за […]
24 јуни 2023

Проф. д-р Ерхан Каја од Универзитетот Намик Кемал во Текирдаг, Република Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Проф. д-р Ерхан Каја од Универзитетот Намик Кемал во Текирдаг, Република Турција деновиве беше во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во […]
24 јуни 2023

Вработени од МСУ како дел од проектот „Алтернативно туристичко искуство – алтернативно патување“ АЛТЕР ТРИП

На 15 и 16 мај 2023 година во Солун, Грција, се одржа дводневна обука како дел од проектот „Алтернативно туристичко искуство – алтернативно патување“ АЛТЕР ТРИП […]
24 јуни 2023

Угур Ихсан Каја студираше еден семестар на МСУ, Хавиер де Висенте студираше цела академска година на МСУ во рамките на Еразмус+ програмата

Изминатата година Меѓународен Славјански Универзитет беше домаќин на рекорден број Еразмус+ студенти. Помеѓу нив беа и Угур Ихсан Каја и Хавиер де Висенте, студенти кои дојдоа […]
23 јуни 2023

Претставници од МСУ присуствуваа на врачувањето на дипломи на нашиот партнер – Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана

Претставници од Меѓународен Славјански Универзитет присуствуваа на врачувањето на дипломи на нашиот партнер – Економскиот факултет при Универзитетот во Љубљана за да ги поддржат и да […]
10 јуни 2023

Започна 14-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“ на МСУ во Битола

На 9 јуни 2023 година (петок) на Меѓународен Славјански Универзитет во Битола започна 14-та Меѓународна научна конференција „Меѓународен дијалог: ИСТОК-ЗАПАД“. Првиот ден од конференцијата се одржуваше […]
9 јуни 2023

Промовирана збирката есеи „Средношколски размислувања – 7“

Промоцијата на збирката есеи „Средношколски размислувања – 7“ се одржа на 8 јуни 2023 година (четврток) со почеток од 19:00 часот. Збирката есеи содржи есеи напишани […]
8 јуни 2023

Селчук Чајир од Универзитетот „Бинали Јилдирим“ од Турција во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Селчук Чајир од Универзитетот „Бинали Јилдирим“ од Ерзинџан, Република Турција деновиве e во посета на Меѓународен Славјански Универзитет во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]
26 мај 2023

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Битола

Проректорката за настава на Меѓународен Славјански Универзитет, проф. д-р Павлина Стојанова, и деканите и продеканите на нашите 5 факултети, свечено ги врачија дипломите на дипломците и […]
25 мај 2023

Свечено врачени дипломите на дипломците и магистрите на МСУ во Свети Николе

24 мај 2023 година беше значаен ден за повеќе студенти, но и за сите нас на Меѓународен Славјански Универзитет. Проректорката за настава на Меѓународен Славјански Универзитет, […]
23 мај 2023

Универзитетска лига: МСУ го освои второто место на државно ниво

На 23 мај 2023 година (вторник) во Тетово, беше одиграно последното коло од Универзитетската лига во футсал. Во лигата настапуваат најголемите универзитети во земјата. Меѓународен Славјански […]
23 мај 2023

Успешно реализирани активностите од Еразмус+ проектот „За да бидам вистински дел од тебе, дај ми и ти дел од себе општество мое“

На 22 мај 2023 година во Маyberry Highway во Свети Николе завршија со реализација активностите од Еразмус+ проектот „За да бидам вистински дел од тебе, дај […]
22 мај 2023

Проф. д-р Станимир Михаилов Садинов во посета на МСУ во рамките на Еразмус+

Проф. д-р Станимир Михаилов Садинов од Техничкиот Универзитет во Габрово, Република Бугарија, деновиве e во посета на МСУ во рамките на програмата Еразмус+, во делот на […]
20 мај 2023

Денес на МСУ започна Еразмус+ проектот „За да бидам вистински дел од тебе, дај ми и ти дел од себе општество мое“

На 20 мај 2023 година во просториите на Меѓународен Славјански Универзитет започнаа да се реализираат активностите од Еразмус+ проектот „За да бидам вистински дел од тебе, […]