Театарот „Скрб и утеха“ настапи на Славјански во Св. Николе

Се одржа вториот Державински бал под маски
2 април 2017
Летна школа за студентите на МСУ во Тамбов, Русија
5 април 2017

По повод 27-ми март – Светскиот ден на театарот, во Свети Николе започна нов Меѓународен театарски фестивал „Билазора“.

Денес граѓаните на Свети Николе проследија претстава од театарот „Скрб и утеха“. Претставата насловена „Патот“ е во режија на Тихомир Стојановски.