Новости

16 јуни 2017

Едукативно – стручен собир за ветеринари во Св. Николе

Денес, 16.06.2017 година, со почеток во 10:30 часот на Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ во Свети Николе се одржа едукативно-стручен собир акредитиран од Ветеринарна комора […]
11 јуни 2017

Во Свети Николе се одржа четвртиот мото собир

Повеќе од 11.000 посетители присуствуваа на мото собирот во Свети Николе, кој беше домаќин на моторџии од 13 европски земји со над 2000 мотори. Посетителите можеа […]
9 јуни 2017

Славјански на еднодневен саем на книга во Свети Николе

По повод 10ти јуни – Денот на културата и завршеток на учебната година на ден 09.06.2017  година (петок) на Градски плоштад со почеток во 11:00 часот беше […]
6 јуни 2017

Летна школа „Од заедничкото на културите кон взаемно економско влијание и соработка“

Ги известуваме сите наши студенти дека од 6 до 11 јули 2017 година во Охрид ќе се одржи руско-македонска отворена економска школа „Од заедничкото на културите […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански го посетија нашиот партнерски универзитет од Липецк, Русија

Од 29.05.2017 до 31.05.2017 студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ го посетија градот Липецк, каде што зедоа учество во исполнета програма со спортски активности, […]
5 јуни 2017

Студентите од Славјански во посета на музеи во Тамбов

Во текот на престојот во Тамбов, студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ посетија повеќе музеи. Студентите ја имаа можноста да дознаат повеќе околу воениот […]
4 јуни 2017

Студентите од Славјански на студентски концерт во Тамбов, Русија

На 24.05.2017 (среда) студентите од Меѓународен Славјански Универзитет „Г. Р. Державин“ учествуваа на годишен студентски концерт кој го организира Тамбовскиот Универзитет. Концертот беше исполнет со прекрасни […]
4 јуни 2017

Делегација од МСУ на Сесловенска конференција во Русија

Во Санкт Петербург со голема Сесловенска трпеза заврши јубилејната Сесловенска конференција, каде земаа учество повеќе од 220 делегати од сите словенски земји. Од 26-ти мај до […]
2 јуни 2017

Студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин на посета во Галдим, Тамбовска област

На 22.05.2017 (понеделник) студентите од „Меѓународен Славјански Универзитет“ Г. Р. Державин ја посетија базата Галдим (Галдым) во Тамбовската област. Нашите студенти зедоа учество во спортски активности, […]
29 мај 2017

Матурантите од Кавадарци на екскурзија во Охрид заедно со Славјански

Матурантите од СОУ „Добри Даскалов” од Кавадарци, денес уживаат во својата заслужена екскурзија низ Охрид.  Имено, нивната фотографија имаше собрано најголем број на лајкови од сите […]