Конкурси

6 јуни 2017

Летна школа „Од заедничкото на културите кон взаемно економско влијание и соработка“

Ги известуваме сите наши студенти дека од 6 до 11 јули 2017 година во Охрид ќе се одржи руско-македонска отворена економска школа „Од заедничкото на културите […]
1 мај 2017

Летна школа за студентите на МСУ во Тамбов, Русија

Ги известуваме сите наши студенти дека од 20 до 28 мај 2017 година во Тамбов ќе се одржи летна лингво-културолошка школа „Рускиот јазик – нашиот пат кон успехот!“. […]
27 март 2017

Конкурс за средношколски есеи – 2017

Победници од конкурсот за средношколски есеи – 2017 Од пристигнати вкупно 206 есеи напишани од 170 талентирани автори, жирито ги издвои следниве победници: 1 место – Мартин Миљев – СОУ […]
24 март 2017

Упис на последипломски студии – 2017/2018

Врз основа на член 108 и член 110 од Законот за високото образование на Р. Македонија (сл.весник 35/2008) и Статутот на Меѓународен Славјански  Универзитет „Г. Р. […]
24 март 2017

Упис на додипломски студии – 2017/2018

Врз основа на член 108 и член 110 од Законот за високото образование на Р. Македонија (сл.весник 35/2008) и Статутот на Меѓународен Славјански  Универзитет „Г. Р. […]
1 март 2017

Конкурс за карикатура, хумореска и афоризам на тема „Јас, Итар Пејо“

Институтот за култура при Меѓународен Славјански Универзитет „Гаврило Романович Державин“ од Свети Николе распишува: КОНКУРС ЗА КАРИКАТУРА, ХУМОРЕСКА И АФОРИЗАМ Тема: „Јас, Итар Пејо“ и слободна […]
23 јануари 2017

Конкурс за трансфер на студенти 2016/2017

Врз основа на член 108 и член 110 од Законот за високото образование на Р. Македонија (сл.весник 35/2008), Правилникот за изменување и дополнување на правилникот за […]
21 мај 2014

Конкурс за изработка на лого

Управниот одбор на Фондот за иновации и технолошки развој, објавува Конкурс за избор на идејно решение за дизајн на заштитен знак (лого) за Фонд за иновации […]
13 февруари 2014

Меѓународен конкурс за графички трудови, плакати и слики

 ИНФОРМАЦИИ ЗА ОТВОРЕНИOТ МЕЃУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА: ПЛАКАТИ – „РУСИЈА–ТЕРИТОРИЈА НА СВЕТОТ” и СЛИКИ И ГРАФИЧКИ ТРУДОВИ – „РУСИЈА – ВИДЕНА СО ТВОИ ОЧИ” Цели и задачи […]